Makrillsfrestelse

Serverar: 4 portioner

Har du gäster som inte äter ansjovis? Varför inte göra detta, som är en variant på Janssons frestelse.

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 300 g rökt makrillfillé, kryddad eller naturell
  • 4-5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • Ströbröd
  • 2 msk flytande smör
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla potatisen. Skär makrillfileérna i småbitar.
    2. Varva makrillen med den strimlade potatisen i en smord ugnsfast form.
    3. Vispa ner saltet i matlagningsgrädden och slå den över blandningen i ugnsformen, toppa med ströbröd och ringla ut lite flytande smör ovanpå.
    4. Grädda i ugn, 200 grader, 40-50 minuter och servera med en härlig sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben