God färsrätt från mellanöstern med mycket grönsaker i.
Ingredienser
500 g blandfärs
2 små gula lökar
1 stor gul paprika
½ supersolovitlök
2 små auberginer
1 squash
1 msk tomatpuré
200 g passerade tomater
½ knippe persilja
Salt
Blandad peppar
Paprikapulver
Matolja
Instruktioner
- Skiva aubergine och squash och stek med lite salt i olja.
- Finhacka en tredjedel av paprikan, löken och vitlöken och lägg i en bunke. Klipp ner persilja, salta och peppra samt ha i köttfärsen och blandade ordentligt.
- Skiva resten av paprikan. Varva aubergine, färs, squash och paprika och ställ det i en ugnsform.
- Sätt in det i ugnen i 200 grader i 20 minuter.
- Under tiden fräser man tomatpurén i lite olja och tillsätter de passerade tomaterna, lite salt och lite paprikapulver. Sen får det koka ihop lite.
- När 20 minuter har gått slår man över tomatsåsen och ställer sen in gratängen en kvart till.
- Servera med kokt ris eller burgul. Haricots verts, fräsch sallad och yoghurt är också gott till.
Liknande recept
Kommentarer (0)