Maldom

Serverar: 4 portioner

Tid: 55 minuter

God färsrätt från mellanöstern med mycket grönsaker i.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 2 små gula lökar
  • 1 stor gul paprika
  • ½ supersolovitlök
  • 2 små auberginer
  • 1 squash
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g passerade tomater
  • ½ knippe persilja
  • Salt
  • Blandad peppar
  • Paprikapulver
  • Matolja
  • Instruktioner

    1. Skiva aubergine och squash och stek med lite salt i olja.
    2. Finhacka en tredjedel av paprikan, löken och vitlöken och lägg i en bunke. Klipp ner persilja, salta och peppra samt ha i köttfärsen och blandade ordentligt.
    3. Skiva resten av paprikan. Varva aubergine, färs, squash och paprika och ställ det i en ugnsform.
    4. Sätt in det i ugnen i 200 grader i 20 minuter.
    5. Under tiden fräser man tomatpurén i lite olja och tillsätter de passerade tomaterna, lite salt och lite paprikapulver. Sen får det koka ihop lite.
    6. När 20 minuter har gått slår man över tomatsåsen och ställer sen in gratängen en kvart till.
    7. Servera med kokt ris eller burgul. Haricots verts, fräsch sallad och yoghurt är också gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben