Maldum

Serverar: 4 portioner

En god syrisk maträtt.

Ingredienser

  • 5 tomater, ca 400g
  • 2 gröna squash, ca 400g
  • 1 kg potatis, skalad
  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ msk salt
  • 50 g smör
  • Skysås
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • ½ tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 300°. Skiva tomater, squash och potatis i centimetertjocka skivor. Blanda samman köttfärs, lök, persilja, svartpeppar och salt. Forma färsen till små platta biffar. Varva färsbiffar, grönsaker och potatis stående i långpanna. Klicka över smöret.
    2. Sätt in långpannan i mitten av ugnen. Sänk värmen till 200°. Låt rätten stå i ca 45 minuter i ugnen. Stick med en provnål för att kolla att potatisen är mjuk.
    3. Koka upp vattnet, tomatpurén och paprikapulvret. Häll blandningen över formen efter ca 30 minuter

    Kommentarer (1)

    cimsan 15 mars 2010

    Jättegott och enkelt att laga! Men jag använde lite mer kryddor för jag gillar stark mat =) Så man kan absolut krydda lite mer om man inte rädd för smak. Denna rätt är faktiskt godare dagen efter!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben