Mallorcabollar

Snabbgjorda småkakor. Påminner om chokladbollar men dessa ska gräddas. Jag brukar platta till dem lite på plåten eftersom jag tycker mer om lite knäckiga kakor.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 4 dl havregryn
  • 1 msk kakao
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda smör och socker
    2. Rör ner havregryn och kakao
    3. Forma bollar och rulla dem i pärlsocker
    4. Grädda i 175 grader under 10 minuter

    Kommentarer (1)

    Lunchdax 6 januari 2011

    Degen är förstås underbart god, men kakorna blev tyvärr tråkiga både i smak och utseende. Men jag hade inget pärlsocker, kanske gjorde det skillnaden? Enkla att göra i alla fall, och kanske provar jag igen senare och ser om resultatet blir bättre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben