Mallorcapannkaka

Serverar: 6-8 portioner

Detta åt vi ofta under semester på Mallorca, där fanns creperior lite överallt utmed strandvägar m.m. Barnens favorit. Jag ger exempel på några olika fyllningar nedan men huvud-varianten är med jordgubbar och vispad grädde.

Ingredienser

  • Pannkakssmet/crepessmet
  • antingen som din egen favorit, eller
  • 2 stora ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 5-6 dl mjölk
  • 1 krm vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • Smör till stekning
  • 500 gram jordgubbar eller motsvarande mängd andra bär/frukt
  • Vispad grädde
  • 1 dl florsocker att sikta över
  • Instruktioner

    1. Blanda smeten till crepes/pannkakor, låt stå och svälla 30 min för bästa resultat. Stek så tunna som möjligt. Lägg att svalna på tallrik med smörpapper emellan så det går lätt att lossa sedan.
    2. Vid servering: Lägg en pannkaka på en stor tallrik, lägg upp skivade jordgubbar i mitten, spritsa på vispad grädde, vik ihop till ett nätt paket. Vänd på paketet. Sikta över florsocker ovanpå och dekorera ev med färska bär.
    3. Alternativ fyllning: Bananer, kolasås, rostade nötter och grädde/vaniljglass

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben