Detta åt vi ofta under semester på Mallorca, där fanns creperior lite överallt utmed strandvägar m.m.
Barnens favorit.
Jag ger exempel på några olika fyllningar nedan men huvud-varianten är med jordgubbar och vispad grädde.
Ingredienser
Pannkakssmet/crepessmet
antingen som din egen favorit, eller
2 stora ägg
2 dl vetemjöl
5-6 dl mjölk
1 krm vaniljsocker
2 krm salt
Smör till stekning
500 gram jordgubbar eller motsvarande mängd andra bär/frukt
Vispad grädde
1 dl florsocker att sikta över
Instruktioner
- Blanda smeten till crepes/pannkakor, låt stå och svälla 30 min för bästa resultat.
Stek så tunna som möjligt. Lägg att svalna på tallrik med smörpapper emellan så det går lätt att lossa sedan.
- Vid servering:
Lägg en pannkaka på en stor tallrik, lägg upp skivade jordgubbar i mitten, spritsa på vispad grädde, vik ihop till ett nätt paket. Vänd på paketet. Sikta över florsocker ovanpå och dekorera ev med färska bär.
- Alternativ fyllning:
Bananer, kolasås, rostade nötter och grädde/vaniljglass
Kommentarer (0)