Malvapudding

En klassisk efterrätt från Sydafrika. Servera gärna med hallon, passionsfrukt och glass.

Ingredienser

  • Pudding
  • 2 msk rumstempererat smör
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 1,5 dl socker
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • Vaniljsås
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 2 msk smör
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Vispa samman smör, marmelad och socker till puddingen. Tillsätt under vispning ägg, mjölk och vetemjöl, till sist vitvinsvinäger och bikarbonat.
    3. Häll i smorda portionsformar och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
    4. Koka upp grädde, mjölk, socker och smör till såsen. Blanda sist ner innehållet från den urskrapade vaniljstången. Låt svalna.
    5. Stjälp upp puddingarna och häll såsen över dem. Stick små hål i dem med en tandpetare så att all sås absorberas.

    Kommentarer (1)

    abdullah3057 15 januari 2011

    God men var mer som en mjuk kaka än pudding. Men den var som sagt god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben