Mammutstek med ananasglaze

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Herregud, finns det något som heter så här? Detta ska i alla fall jag testa i sommar på grillen!

Ingredienser

  • 4 Scan mammutstekar á 220 g
  • 1/2 dl ananasglaze (köpt färdig)
  • Lime- och korianderdressing
  • 1 kruka koriander
  • Pressad saft av 2 lime
  • 1 dl kinesisk olja
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 tsk strösocker
  • Nudelsallad
  • 250 g färsk broccoli
  • 1 knippa färsk lök, ca 200 g
  • 250 g äggnudlar
  • Instruktioner

    1. Hacka koriandern. Blanda limesaft, olja, sweet chilisås och socker i en skål. Tillsätt koriander och rör om.
    2. Dela broccolin i fina buketter och strimla löken på snedden. Koka nudlar och broccoli i salt vatten i ca 2 minuter. Tillsätt löken precis innan vattnet hälls av.
    3. Grilla köttet ca 15 cm över glöd, ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 68 grader. Vänd köttet några gånger under grillningen. Pensla med ananasglaze på båda sidor strax innan köttet är klart. Köttet går också bra att steka i stekpanna.
    4. Låt köttet vila 10 minuter innan du skär det i skivor på snedden till serveringen.
    5. Servera köttet med nudelsallad och dressing.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben