Mandarinpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 35 minuter

Jättelätt paj att göra god att äta! Mandarinerna kan gärna bytas mot persikoklyftor.

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 burk mandariner 200 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform. Tryck till vid kanterna med en gaffel. Placera mandarinerna över i formen. Blanda ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker till en smet och häll över detta i formen. Gräddas i cirka 20 minuter.
    2. Serveras avsvalnad med grädde eller glass till.

    Kommentarer (6)

    78maria 4 april 2009

    Bara såååå otroligt god :) Har redan gjort den två gånger och det kommer bli många fler, tjatas om den hela tiden här hemma :) Tack för ett toppenrecept! Mvh Maria.

    look 26 april 2009

    Hejsan... Måste bara få säga att det var en jätte god paj...bara så god !! Tack för ett fint recept...och det blir högsta poäng från mig !!!

    Anten 7 maj 2009

    Hej, Satt o letade efter en god paj med persikor så hittade jag din, den verkar ju jättegod, ska göra den i helgen, tack så länge återkommer med betyg. Det blir säkert det högsta. Längtar redan till helgen.

    pengsan 27 februari 2011

    Jättegod och lättgjord, idag provar jag med inlagda plommon

    Annlis 16 mars 2011

    Hej! Gjorde den här pajen igår och måste bara säga att den var kanon. Hela familjen tyckte om den, så det blir en 5 från mig. Ha det bra och tack för receptet // Anna

    recepttorka 13 april 2011

    Lätt att tillaga och fantastiskt god kan ju inte bli bättre :) Tack så mycket för att du delar med dig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben