Mandeläppelpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Jättebra! Bakat första gången januari -02

Ingredienser

  • 3-4 äpplen
  • Socker
  • Kanel
  • 125 g smör
  • 2½ dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ dl strösocker
  • 50 g hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Skala äpplen och dela i klyftor Blanda dem i en skål med socker och kanel . Mängd socker beroende på äpplenas syrlighet. Lägg dem sedan i en smord eldfast form. Smält smöret i en kastrull och låt svalna litet. Blanda ner mjöl, bakpulver och strösocker. Bred smeten över äpplena. Strö över hackad mandel. Grädda till fin färg 35-40 minuter i 175 grader ugnsvärme.
    2. Servera med vaniljsås.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben