Mandelbollar med mandelspån och cocktail/sherrybär
Serverar:
40 portioner
Tid:
10 minuter
Goda!
Ingredienser
200 g margarin eller smör
200 g mandelmassa
3 dl vetemjöl
Pensling och garnering
Äggvita
Mandelspån
Röda cocktail eller sherrybär
Instruktioner
Ugnstemperatur: 175 grader
Rör matfettet smidigt och riv mandelmassan.
Tillsätt den och mjölet i matfettet och forma degen till smala rullar.
Skär dem i jämna bitar och forma runda bollar.
Pensla kakorna med äggvita och vänd dem i mandelspån och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Garnera kakorna med cocktail- eller sherrybär, halverade eller skurna i mindre bitar.
Grädda mitt i ugn ca 10 minuter.
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!