Mandelbollar med mandelspån och cocktail/sherrybär

Serverar: 40 portioner

Tid: 10 minuter

Goda!

Ingredienser

  • 200 g margarin eller smör
  • 200 g mandelmassa
  • 3 dl vetemjöl
  • Pensling och garnering
  • Äggvita
  • Mandelspån
  • Röda cocktail eller sherrybär
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 175 grader
    2. Rör matfettet smidigt och riv mandelmassan.
    3. Tillsätt den och mjölet i matfettet och forma degen till smala rullar.
    4. Skär dem i jämna bitar och forma runda bollar.
    5. Pensla kakorna med äggvita och vänd dem i mandelspån och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
    6. Garnera kakorna med cocktail- eller sherrybär, halverade eller skurna i mindre bitar.
    7. Grädda mitt i ugn ca 10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben