Mandelchoklad

Serverar: 4 portioner

En riktigt smarrig chokladrink med mandellikör.

Ingredienser

  • 1 liter mjölk
  • 1 ¼ dl kakaopulver
  • ½ dl socker
  • 2 msk mandel
  • 1 msk socker
  • 3 msk Amare
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    Koka upp mjölken i en stor kastrull. Blanda kakaopulver och socker. Häll i 2-3 msk kall mjölk i blandningen och rör om tills det är väl blandat. Vispa sedan ner blandningen i den kokande mjölken. Ta av kastrullen från spisen. Skålla mandeln och ta bort skalet. Krossa mandeln fint med 1 msk socker i en mortel. Häll ner den finfördelade mandeln i en liten kastrull tillsammans med 2 1/2 dl av drycken från den stora kastrullen. Låt det koka i 2-3 minuter. Häll sedan över innehållet i den lilla kastrullen till den stora kastrullen, tillsätt Amaretton, värm upp alltsammans igen om nödvändigt och servera sedan med en klick vispad grädde på toppen i varje mugg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben