Mandelchokladkakor

Serverar: 50 portioner

Mandel och chocklad är mums!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 1 krm nymald muskotnöt
  • 150 g smör eller margarin
  • 125 g mald mandel
  • 50 g grovhackad choklad, mörk, mjölk eller vit
  • 1 ägg
  • Några droppar bittermandelarom
  • Instruktioner

    Smörj två eller tre bakplåtar. Häll mjöl, bakpulver, socker och muskotnöt i en skål. Rör ner smöret i mjölblandningen tills det bildas smulor. Rör ner mandel och 25 g choklad. Bind ihop degen med ägget och mandelessensen och knåda den mjuk. Dela degen på en lätt mjölad arbetsbänk i två delar och rulla ut den till två 30 cm långa korvar. Svep in dem i smörgåspapper. Låt dem ligga i kylen ca 30 minuter eller tills de stelnat. Skär ca 1 cm tjocka skivor av degen och lägg dem glest på plåtarna. Platta till dem lätt med handflatan. Grädda kakorna i 200ºC ca 10 minuter. Strö resten av chokladen över de fortfarande varma kakorna. Lägg dem på bakgaller och låt dem kallna helt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben