Mandelcigarrer

Serverar: 18 portioner

Jättegoda kakor, smakar mera....

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl florsocker
  • ½ dl äggvita
  • 50 g mörk choklad
  • Doppning och garnering
  • 100 g mörk choklad
  • ½ msk neutral matolja
  • ½ dl choklad strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mal mandeln eller ännu hellre, mal hälften och hacka resterande mycket fint i mat beredare. Tillsätt florsockret och äggvitan och bearbeta till en smidig massa. Smält chokladen i mikron eller vattenbad. Rör ner den i massan.
    3. Rulla ut degen till en längd. Vill den klibba så ”mjöla” med florsocker. Skär upp längden i mindre bitar och forma avlånga cigarrer. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen c:a 10 minuter eller tills de släpper pappret.
    4. Smält den mörka chokladen i mikron eller vattenbad. Rör ner oljan till slät glasyr. Doppa ovansidan på kakorna i choklad och doppa ena änden i strössel. Lägg dem på smör papper att stelna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben