Mandelcitronbakelser

Serverar: 20 portioner

Tid: 20 minuter

Perfekt till alla glutenallergiker !

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör eller
  • Margarin
  • 3 ägg
  • Garnering
  • 1 dl lemoncurd
  • 1 l färska jordgubbar
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Ta fram alla ingredienserna till kakan i rumstemperatur.
    2. Sätt ugnen på 175 grader
    3. Klä en mindre form 20x24 cm med bakpapper.
    4. Riv mandelmassan grovt och tillsättt matfettet. Rör samman till en ljus och porös smet. Vänd ner äggen ett i sänder och rör till en slät smet mellan varje.
    5. Fördela smeten jämt över långpappan och grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna innan dern skärs upp i fyrkantiga bitar. Bred ett lager lemoncurd på varje kaka. Garnera med färska jordggubbar och mynta.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben