Mandelfikon med mjölkchokladsås

Serverar: 4 portioner

En läcker och lättgjord efterrätt. Gillar du lite mörkare choklad istället för mjölkchokladen så blir det också väldigt gott.

Ingredienser

  • 8 fikon
  • 100 g mandelmassa
  • 200 g ricottaost
  • Chokladsås
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär ett kryss halvvägs igenom fikonen och öppna upp dem försiktigt. Riv mandelmassan grovt och blanda med ricottan. Fördela massan i fikonen och ställ dem i ett ugnsfast fat. Ställ in mitt i ugnen i 15 minuter tills de mjuknat och fått fin färg.
    3. Bryt chokladen i bitar. Värm grädden och lägg i chokladen. Låt den smälta på svag värme. Rör så att du får en slät chokladsås.
    4. Servera fikonen med vispad grädde eller glass och ringla över chokladsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben