Mandelfikon med mjölkchokladsås
En läcker och lättgjord efterrätt. Gillar du lite mörkare choklad istället för mjölkchokladen så blir det också väldigt gott.
Ingredienser
8 fikon
100 g mandelmassa
200 g ricottaost
Chokladsås
200 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
Servering
Vispad grädde eller vaniljglass
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär ett kryss halvvägs igenom fikonen och öppna upp dem försiktigt. Riv mandelmassan grovt och blanda med ricottan. Fördela massan i fikonen och ställ dem i ett ugnsfast fat. Ställ in mitt i ugnen i 15 minuter tills de mjuknat och fått fin färg.
- Bryt chokladen i bitar. Värm grädden och lägg i chokladen. Låt den smälta på svag värme. Rör så att du får en slät chokladsås.
- Servera fikonen med vispad grädde eller glass och ringla över chokladsåsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)