Mandelgifflar

Serverar: 24 portioner

Något gott till kaffet.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl mellanmjölk fett 1,5%
  • 100 g smör
  • 0,5 dl socker
  • 8 dl vetemjöl
  • 100 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i degbunken och lös den i lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken, matfett, socker och ett ägg och rör om tills allt är blandat. Arbeta in mjölet, spara lite till utbakningen.
    2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig, ev med lite mer mjöl.
    3. Dela degen i 3 delar. Kavla ut till runda kakor. Sporra sedan ut 8 trianglar från varje rund kaka.
    4. Riv mandelmassan grovt. Fördela mandelmassan på varje triangel.
    5. Rulla ihop till gifflar, rulla från basen mot spetsen, se till att snibben ligger nedåt. Böj till giffelform.
    6. Lägg på bakpappersförsedda plåtar. Jäs 30 min.
    7. Vispa upp det andra ägget och pensla gifflarna. Strö till sist över mandelspån.
    8. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. 225 º.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben