Mandelgrottor

Serverar: 45 portioner

Lättbakade kakor, perfekt när du får oväntat besök!

Ingredienser

  • 150 g mandelmassa
  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 finrivna bittermandlar
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning och garnering
  • ½ dl finhackad mandel
  • ½ dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Grovriv mandelmassan. Klicka ned matfettet litet i taget i mandelmassan och rör smeten slät mellan varje tillsats. Tillsätt sockret och rör smeten slät igen. Blanda ned alla de torra ingredienserna och rör smeten slät.
    3. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en längd. Skär upp i ca 45 mindre bitar. Tryck ena snittytan i den hackade mandeln och lägg degbitarna med mandelsidan upp i småbrödsformar.
    4. Tryck en fördjupning i varje kaka och fyll denna med en liten klick sylt. Grädda formarna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben