Lättbakade kakor, perfekt när du får oväntat besök!
Ingredienser
150 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 finrivna bittermandlar
1½ tsk bakpulver
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
Fyllning och garnering
½ dl finhackad mandel
½ dl hallonsylt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Grovriv mandelmassan. Klicka ned matfettet litet i taget i mandelmassan och rör smeten slät mellan varje tillsats. Tillsätt sockret och rör smeten slät igen. Blanda ned alla de torra ingredienserna och rör smeten slät.
- Rulla ut degen på mjölat bakbord till en längd. Skär upp i ca 45 mindre bitar. Tryck ena snittytan i den hackade mandeln och lägg degbitarna med mandelsidan upp i småbrödsformar.
- Tryck en fördjupning i varje kaka och fyll denna med en liten klick sylt. Grädda formarna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
Kommentarer (0)