Serverar: 40-45 portioner
Tid: 3 timmar
Supergoda bullar som passar båda till vardag och fest.
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37°C. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tilsätt sirap, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Fyllning: Mal mandel och rör ihop den med rumsvarmt smör, socker och kardemumma. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel som är 25x40 cm. Bred på fyllning längs med halva kakan på längden. Vik över andra halvan. Skär degen i 2 cm breda remsor och vrid dem. Snurra ihop till en lös knut och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispad ägg och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter på 250°C.
kanon goda!!!!!!!!!!!!!!!