Mandelknutar

Serverar: 40-45 portioner

Tid: 3 timmar

Supergoda bullar som passar båda till vardag och fest.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ dl vit sirap
  • ½ tsk salt
  • Ca 15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Pensling
  • Ägg
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37°C. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tilsätt sirap, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Fyllning: Mal mandel och rör ihop den med rumsvarmt smör, socker och kardemumma. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel som är 25x40 cm. Bred på fyllning längs med halva kakan på längden. Vik över andra halvan. Skär degen i 2 cm breda remsor och vrid dem. Snurra ihop till en lös knut och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispad ägg och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter på 250°C.

    Kommentarer (1)

    lindakh 26 juni 2013

    kanon goda!!!!!!!!!!!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben