Mandelmassefikon

Serverar: 35 portioner

Julgott

Ingredienser

  • 75 g torkade fikon
  • 1 msk honung
  • 2 msk mörk rom eller arrak
  • 250 g mandelmassa
  • 0,5 dl florsocker¨
  • 200 g mörk eller ljus choklas
  • Instruktioner

    1. Hacka fikonen mycket fint och blanda hacket med honung, sprit och rumsvarm mandelmassa. Rulla längder i florsocker. Skär längderna i ca 35 bitar och forma dem så de liknar ett spetsigt fikon. Låt dem torka över natten.
    2. Finhacka chokladen. Värm halva mängden i vattenbad till 48-50C för mörk choklad, 45 C för ljus choklad och 40 grader för vit choklad.
    3. Blanda ner resten av den finhackade chokladen och rör tills temperaturen sjunktit till 27-28 C för mörk choklad, 26-27C för ljus och vit choklad. Chokladen är då fortfarande något klumpig och ojämn. Värm därefter till 31-32C för mörk choklad, 30 grader för ljus och 29 C för vit choklad.
    4. Rör chokladen slät.
    5. Doppa bitarna i chokladen med hjälp av en gaffel och lägg över dem på bakplåtspapper att stelna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben