En riktigt mumsig kaka som är en aning seg och har en kraftig mandelsmak. De ska inte vara helt genomgräddade utan fortfarande lite kletiga i mitten. Förvaras i burk med tättslutande lock för att bevara segheten.
Ingredienser
500 g mandelmassa
200 g strösocker
200 g hasselnötter, grovhackade
1 dl äggvita
2 dl florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassa, socker och hasselnötter. Rör i äggvitan och blanda väl.
Rulla smeten till små bollar à 30 gram styck.
- Strö ut florsocker på en tallrik och rulla bollarna i sockret.
- Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt dem kallna på plåten.
Liknande recept
Kommentarer (2)
En mycket vacker kaka som blir fin på julens kakfat. Den är dock riktigt söt. Nästa gång ska jag testa att dra ner på sockermängden. Mandelmassan är ju söt i sig.
Jättegoda! Blir precis så sega och nötiga som de ska vara. Tänk på att sockermängden kan variera lite beroende på vad för slags mandelmassa man använder. Billig mandelmassa innehåller ofta mer socker, alltså är det en god idé att dra ner på mängden socker i kakorna om man har köpt en sådan. Jag använde Willys mandelmassa och tog 3/4 dl strösocker.