Mandelpotatisknyten

Serverar: 6 portioner

Lite finare än vanlig potatis

Ingredienser

  • 12 stora ark vårrulledeg (ca 20x20cm)
  • 1 1/4 kg mandelpotatis
  • 1+1 msk smör
  • 3 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 200 g fransk getost
  • Instruktioner

    1. 1. Tina vårrulledegen i förpackningen. Skala och koka potatisen. 2. Sätt ugnen på 225º . 3. Mos: Häll av vattnet och pressa eller stöt sönder potatisen med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt smör, äggulor, salt, och peppar. Skär bort kanterna på osten och tärna den. Blanda ner i moset. 4. Lossa arken ett och ett och lägg en fuktad handduk över så att de inte torkar. Fördela moset på degarken forma knyten och pensla med 1 msk smält smör. 5. Gratinera knytena 10-15 minuter tills degen fått fin färg. Den längre tiden om moset är kallt.
    2. Vårrulledeg httar du lättast i butiker som säljer asiatisk mat. Men det går även att använda dubbla filodegsark.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben