Mangofisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Söt fiskrätt med lite hetta i.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk röd currypasta
  • 1 burk lätt kokosmjölk, 400 g
  • 1 dl torkad mango eller papaya, hälsokostgodis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g fryst fisk, tex sej- eller kummelfilé
  • 1 kruka färsk koriander, kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Fräs i olja några minuter i en gryta tills löken är mjuk, tillsätt currypasta och fräs lite till.
    2. Finhacka mangon och rör ner tillsammans med kokosmjölk i grytan. Koka ca 5 min tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar. Skär fisken i mindre bitar och lägg ner i grytan, sjud under lock i ca 5 min.
    3. Grovhacka koriander och strössla över grytan, servera med något varmt bröd, gärna indiskt, tex. Chapati eller Naan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben