Mangoldsoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept jag hittade på nätet när jag sökte på mangold. Mangolden är mycket god till sallad också.

Ingredienser

  • 250 g mangold
  • 250 g mjöliga potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 lit grönsaksbuljong
  • 4 msk grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Riven västerbottensost
  • Mejram (färsk)
  • Instruktioner

    1. Ansa grönsakerna och skär bort de grova stjälkarna från mangolden. Skär purjon i tunna skivor och tärna potatisen.
    2. Smält smöret i en gryta och fräs löken tills den blir mjuk, tillsätt potatis och mangold. Fräs alltsammans ett par minuter till. Strö över mjölet och blanda väl.
    3. Slå över den värmda buljongen och låt soppan sjuda på svag värme under lock i 20 minuter.
    4. Kör hälften av soppan i mixern till en puré och häll tillbaka den i soppan. Jag brukar mixa hela soppan. Smaka av med salt, peppar och muskot. Rör ner grädden strax innan soppan är färdig och lägg i den hackad mejram.
    5. Serveras med riven ost direkt på tallriken.

    Kommentarer (1)

    thelonius 18 augusti 2010

    Väldigt god soppa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben