Ett recept jag hittade på nätet när jag sökte på mangold. Mangolden är mycket god till sallad också.
Ingredienser
250 g mangold
250 g mjöliga potatisar
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk mjöl
1 lit grönsaksbuljong
4 msk grädde
Salt
Peppar
Muskot
Riven västerbottensost
Mejram (färsk)
Instruktioner
- Ansa grönsakerna och skär bort de grova stjälkarna från mangolden. Skär purjon i tunna skivor och tärna potatisen.
- Smält smöret i en gryta och fräs löken tills den blir mjuk, tillsätt potatis och mangold. Fräs alltsammans ett par minuter till. Strö över mjölet och blanda väl.
- Slå över den värmda buljongen och låt soppan sjuda på svag värme under lock i 20 minuter.
- Kör hälften av soppan i mixern till en puré och häll tillbaka den i soppan. Jag brukar mixa hela soppan.
Smaka av med salt, peppar och muskot.
Rör ner grädden strax innan soppan är färdig och lägg i den hackad mejram.
- Serveras med riven ost direkt på tallriken.
Kommentarer (1)
Väldigt god soppa.