Mangoskum

Serverar: 8 portioner

En härlig, lättgjord bjuddessert

Ingredienser

  • 3 mogna mangofrukter
  • 4 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • Chokladgarnering
  • Instruktioner

    1. Dela mangofrukterna genom att skära på sidan om kärnan. Skär loss kärnan och fruktköttet från skalet.
    2. Skär fruktköttet i bitar och lägg det i en matberedare. Finfördela till jämn konsistens.
    3. Blanda i apelsinjuice och florsocker.
    4. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner mangopurén i äggviteskummet.
    5. Häll upp mangoskummet i en skål eller i portionsglas och ställ det svalt.
    6. Garnera med blockchoklad och servera med en liten knaprig kaka. Kan göras några timmar innan gästerna kommer.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben