Manhattan sourdough

Serverar: 2 portioner

Ett ljust surdegsbröd som är fantastiskt gott!

Ingredienser

  • 20 g färsk jäst
  • 7 dl ljummet vatten
  • 2½ msk salt
  • 3 dl surdegsgrund
  • 15-18 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i bunken och lös den i vatten. Tillsätt salt och surdeg.
    2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, kör i maskin ca 15 min. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 2½ timme. Dela degen i 2 bitar, rulla 2 knubbiga limpor, mjöla dem och lägg i brödformar. Jäs under duk i ca 1½ timme.
    3. Ugnstemp 250 grader. Ställ in bröden i mitten av ugnen och släng in 1 dl vatten på ugnsbottnen. Sänk värmen till 200 grader och grädda ca 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    _Selma_ 7 februari 2012

    Jag undrar om man vill använda endast surdeg (ingen jäst alls) hur mycket surdeg ska man ta då??

    NellieNusa 7 februari 2012

    Hej Selma! Jag har inte provat helt utan jäst, men jag skulle i så fall prova att öka med 1 dl surdeg. Det borde funka. Denna deg jäser väldigt mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben