Mannapannkaka

Serverar: 4 portioner

Ljuvlig pannkaka på mannagryn som serveras med vaniljblåbär.

Ingredienser

  • 8 dl mjölk
  • 1,5 dl mannagryn
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st uppvispade ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 st citron , det rivna skalet
  • 2 tsk florsocker
  • Vaniljbläbär
  • 2,5 dl kelda vaniljsås
  • 3 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter och bröa med mannagryn. Koka upp mjölken. Vispa ner mannagryn och salt. Koka under omrörning på svag värme ca 4 minuter. 2. Rör ner ägg, socker och citronskal. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och pudra över vaniljsocker. 3. Vispa vaniljsåsen. Servera den och blåbären till pannkakan.

    Kommentarer (1)

    kanibalkocken 23 mars 2009

    Hejsan!! Gjorde mannapannkaka igår, den blev mycket god.++++++ Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben