Månskenskräm

Serverar: 4 portioner

Kärt barn har många namn.. Denna kräm är gjord av Maizena majsstärkelse och många kallar den för Maizenakräm. Receptet finns på Maizena förpackningen och är hur god som helst!! Mycket omtyckt bland barnen! TIPS! Tillsätt 3 msk kakaopulver i mjölken så blir det chokladkräm. Barnen brukar äta den kall som chokladpudding!

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 3/4 dl Maizena majsstärkelse
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda i en kastrull kall mjölk, majsstärkelse och socker. Värm upp blandningen och rör om hela tiden tills krämen tjocknar. Lyft bort kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker i krämen. Blanda om.
    2. Häll krämen i ett serveringskärl och strö lite socker på ytan för att förhindra att ytan stelnar. Servera med sylt eller nyplockade bär.

    Kommentarer (2)

    Lunchdax 21 november 2010

    Så enkel, snabb men ändå så god! Helt perfekt när man inte har några speciella ingredienser hemma! Den blir helt vit och om man låter den svalna några minuter blir verkligen stel som en pudding (=lämnar inga spår i tallriken!). Supergod! Receptet finns inte längre på förpackningarna.. men nu har jag det här!

    Sork 18 september 2014

    Wow, så enkelt och så gott! Barnen var överförtjusta och vi har redan provat olika smaksättningar med apelsin och saffran. Tack för ett toppenrecept utan krångel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben