Marabouglasstårta

Serverar: 8-10 portioner

Supergott!!! Är perfekt att göra om man har tidsbrist. Denna kan man göra långt i förväg!

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 3 äggvitor
  • 4 msk kakao
  • Fyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • 300 g marabou-mjölkchoklad
  • 3 äggulor
  • Garnering
  • Hallon
  • Hyvlad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan, vispa äggvitorna lätt. Rör ihop vitor, mandelmassa, 1 ägg,och kakao. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter - Låt svalna!
    2. Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen och rör ner en äggula i taget. Blanda i grädden. Häll smeten över botten i formen. Täck över och frys minst 4 timmar.
    3. Ta fram ca. 30 minuter före servering och garnera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben