Supergott!!! Är perfekt att göra om man har tidsbrist. Denna kan man göra långt i förväg!
Ingredienser
Botten
400 g mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
Fyllning
5 dl vispgrädde
300 g marabou-mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering
Hallon
Hyvlad mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan, vispa äggvitorna lätt. Rör ihop vitor, mandelmassa, 1 ägg,och kakao. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter - Låt svalna!
- Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen och rör ner en äggula i taget. Blanda i grädden. Häll smeten över botten i formen. Täck över och frys minst 4 timmar.
- Ta fram ca. 30 minuter före servering och garnera.
Kommentarer (0)