Maraboukladdkaka

Serverar: 6 portioner

Jättegod kladdkaka

Ingredienser

  • Smet
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 gram Marabou Daim
  • 80 gram margarin
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 100 gram Marabou Scweizernöt
  • 4-5 msk vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Smält Marabou Daim och margarinet. Blanda ihop ovanstående väl tillsammans med mjölet. Grädda i 175 grader i 20 min, längst ner i ugnen. Låt kakan svalna.
    2. Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou Scweizernöt ihop med grädden. Lägg på glasyren..

    Kommentarer (3)

    Carro67 4 maj 2008

    Vi hade kalas igår hos oss och sonen hade önskat att jag skulle göra en kladdkaka och då gjorde jag Maraboukladdkakan. Den var väldigt omtyckt, bland annat så ville min svägerska ha receptet på den. Den var helt enkelt jättegod.

    grill 4 oktober 2008

    Gjorde den i går till efterrätt. mmmmmmmmmmmm helt kanon. Gillade den skarp. Kommer att göra den många gånger.

    gunnarstorp 14 mars 2009

    Jag har provat denna idag men den blev FÖR Kladdig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben