Maräng-äppelkaka

Serverar: 6-8 portioner

Hittade den här kakan i fibs hemböcker Älsklings-efterrätter

Ingredienser

  • Smet
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4-5 äpplen
  • 1 dl vatten
  • ½ dl socker
  • Maräng
  • 3-4 äggvitor
  • 9-12 msk florsocker
  • Garnering
  • Strimmlad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt och sätt till ägg och mjöl. Bred ut smeten över ett väl smort eldfast fat och grädda kakan i medelgod ungsvärme 200-225 grader tills den fått vacker färg.
    2. Skala och skär äpplerna i rätt stora klyftor och koka dem mjuka i lite sockerlag. Lägg upp äppelkompotten på kakbotten på fatet.
    3. Vispa äggvitorna till mycke hård skumm och fortsätt vispningen ytterligare några minuter. Blanda försiktigt ner sockret och bred ut marängmassan över äppelkompotten. Strö mandelstrimlor över och grädda marängen i rätt svag ungsvärme 175-200 grader tills den fått vacker färg. Servera rätten kall med vaniljsås

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben