Marängfudge

Serverar: 60 portioner

Tid: 1 timme

Marängfudge

Ingredienser

  • 5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 1/4 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hassel- eller valnötter, hackade eller
  • 50 g kakfyllning
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka sockerlagen ganska kraftigt tills ett prov som droppas i kallt vatten kan formas till en kula, lagen är då 135-140º. Det tar 10-25 minuter, snabbare ju vidare kastrullen är.
    2. Vispa under tiden äggvitor och vaniljsocker till hårt skum. Häll sockerlagen i en fin stråle i äggvitan under kraftig vispning. Vispa sedan massan tills den tjocknar. Ju längre man vispar, desto bättre är det, använd gärna köksmaskin eller kraftig elvisp.
    3. Häll upp massan på ett oljat bakplåtspapper och forma, med oljade händer, 2,5 cm tjocka rullar. Rulla dem i nötter, mandel eller kakfyllning. Tryck till lite så att det går in i rullarna. Ställ dem i kylen och skär dem sedan i skivor. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben