Marängkorgar

Serverar: 8 portioner

Inga vanliga men ovanligt goda maränger...

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 krm ättikssprit
  • 1 dl strösocker
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 – 2 msk florsocker
  • 2 msk apelsinlikör eller koncentrerad apelsinjuice
  • ½ liter bär, t ex vinbär, hallon eller blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100°.
    2. Rita upp 8 cirklar, ca 7 cm i diameter, på bakplåtspapper.
    3. Vispa äggvita med ättika och hälften av sockret till hårt skum. Vänd ner resten av sockret.
    4. Bred ut smeten i cirklarna till bottnar. Spritsa en kant runt om.
    5. Grädda i ca 1 timme. Låt kallna. Vispa grädden. Smaksätt med florsocker och apelsinlikör.
    6. Fyll marängkorgarna med grädde och dekorera med bär strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben