Till barnkalas eller som garnering på tårta. Eller varför inte bara som godis.
Ingredienser
32 st små maränger
100 g mörk blockchoklad
Smörpapper
Instruktioner
- Koka upp vatten i en liten kastrull.
Sätt en djup tallrik över.
Lägg i chokladen och låt smälta.
- Lägg ut maränger på smörpapper.
Sätt ihop två maränger intill varandra.
- Häll chokladen i en plastpåse.
Klipp ett pyttelitet hål i påsens ena hörn.
Spritsa chokladben över marängerna.
- Gör benen tjockare intill marängen och spitsa mellan marängerna så de fäster.
Dutta dit ögon med den trubbiga änden av en trästicka.
- Ställ in i frys eller i kylskåp så att chokladen stelnar.
- Spritsa ett spindelnät på en tallrik.
Ta ut spindlarna ur kylen och lossa från pappret med en smal, vass kniv.
- Dela upp smörpappret i mindre bitar, gärna på mindre fat, så att de får plats i kylskåpet eller i frysen. Smörpapper är nödvändigt för att lätt kunna lossa spindlarna. Vanligt tallrik går inte bra.
Liknande recept
Kommentarer (0)