Marängsvisstårta

Serverar: 10 portioner

Riktig härlig sommartårta med maränger, chokladsås och jordgubbar. Andvänd glutenfria maränger och chokladsås så är desserten helt glutenfri! Kula vaniljglass till

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 liter jordgubbar
  • ½ dl chokladsås
  • 20 små maränger
  • Instruktioner

    Vispa grädden. Rör ihop crème fraiche, äggula och vaniljsocker, vänd ner i den vispade grädden.Skiva jordgubbarna. Varva krämen med jordgubbarna, chokladsås och lätt krossade maränger i en form med diametern 24 cm, gärna med löstagbar botten. Avsluta med kräm och chokladsås. Ringla såsen i cirklar överst, dra sedan med en sticka utifrån och in mot mitten. Ställ in formen i frysen minst 4 timmar. Ta ut tårtan från frysen 15 minuter före servering. Toppa med färska jordgubbar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben