Maria Bröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Väldigt gott bröd som en bekant till mig delat med sig av! Och väldigt lättbakat. Har ingen aning vad brödet heter så det får bli hennes namn till det :) Tack Maria för receptet!

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl grahams mjöl
  • 2 dl grovt fint rågmjöl eller rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl hackade torkade aprikoser
  • 1 dl rågkross
  • 2 dl Vetegroddar
  • 7 dl filmjölk
  • 3 tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    Obs! sätts in i kall ugn! Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även Bikabonatet, för att det ska bli jämt blandat. Häll filmjölken och sirapen i en annan bunke och blanda ihop det. Häll sedan filmjölken och sirapen över mjölet och blanda runt tills det blir en kladdig smet. Smörj och bröa två avlånga kakformar. Fördela smeten i formarna och strö över lite mjöl, ställ in dom i botten av ugnen. Ugn: 150 grader. Gräddas i 1 timme och 10 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (7)

    acinorevtudo 13 april 2008

    Den här brödet är så god. Så här blev min resultat. Det var lätt att göra.

    anna78 28 april 2008

    Underbart gott bröd! Det doftade underbart i hela köket när det stod inne i ugnen! Detta kommer jag att göra många gånger!

    StinaStumpan 17 september 2008

    Å så gott bröd det här var!! Saftigt och lite sött.. Absolut värt alla ingredienser!! Tack!!

    Boundin 14 november 2008

    kanongott bröd -tack för receptet, detta kommer jag göra igen:)! men nästa gång tar jag lite mindre sirap i då aprikoserna i sig gav mycket .

    tuck 5 mars 2009

    Jättegott bröd tack för receptet,detta kommer jag göra igen. Mvh. Tuck

    tuck 5 mars 2009

    Jättegott bröd tack för receptet,detta kommer jag göra igen. Mvh. Tuck

    Disen 7 april 2009

    Gjorde detta bröd igår och det var verkligen supergott och lättbakat. Glömde att spara receptet men det har jag gjort nu. Brödet kommer att bakas flera gånger. En klar 5:a för detta smarriga bröd. Tack för receptet. Kram Disen

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben