Mariabakelser

Serverar: 15 portioner

Så god

Ingredienser

  • Petit chousmet
  • 1,5 dl vatten
  • 50 gram smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg, stort
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 0,5 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • 40 gram smör eller margarin
  • Fyllning
  • 1,5 dl sylt
  • 0,5 dl vispgrädde
  • Vaniljkräm
  • 1 st äggulor
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • Garnering
  • Dansukker Florsocker
  • sylt, eller gelé
  • Instruktioner

    1. 1. Börja med att arbeta samman ingredienserna till mördegen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 1 timme.
    2. 2. Fortsätt med vaniljkrämen. Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull och sjud på svag värme tills krämen tjocknat. Låt svalna innan vaniljsockret tillsätts.
    3. 3. Koka upp vattnet och matfettet till petit chou smeten i en kastrull. Tillsätt mjölet och koka under kraftig omrörning tills smeten släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något innan ägget tillsätts. Rör kraftigt. Klicka ut smeten till små, runda bollar på en plåt med bakplåtspapper.
    4. 4. Kavla ut mördegen till en 3 mm tjock platta. Tag ut små runda kakor med hjälp av ett mått eller ett glas. Lägg en kaka på varje smetklick. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i cirka 30 minuter. Låt svalna på galler.
    5. 5. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i vaniljkrämen. Gör ett litet hål längst ner vid kanten av kakorna och börja med att klicka i sylten. Fyll gräddkrämen i en spritspåse och fördela krämen i kakorna. Sikta över florsocker och garnera eventuellt med en sylt/geléklick.
    6. Servera direkt så att kakorna inte blir mjuka och blöta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben