Något för mintchokladälskaren :))
Ingredienser
100 g smör eller margarin
100 g blockchoklad (Mörk eller ljus)
2 ägg
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Till överdraget på kakan
2 dl grädde
ca 100-150 g mariannekarameller
Instruktioner
- Smält smör och blockchokladen i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver för sig innan det blandas i äggsmeten.Ta sist i smöret och chokladen. Rör försiktigt.
- Smörj och bröa en liten långpanna ca 22x30 cm. Häll i smeten och ställ in i 200 graders varm ugn i drygt 15 minuter.
- Vispa grädden. Mixa mariannekaramellerna och blanda ner det i grädden. Detta ska sedan bredas över kakan när den svalnat.
Liknande recept
Kommentarer (0)