Mariannekaka

Något för mintchokladälskaren :))

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g blockchoklad (Mörk eller ljus)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Till överdraget på kakan
  • 2 dl grädde
  • ca 100-150 g mariannekarameller
  • Instruktioner

    1. Smält smör och blockchokladen i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver för sig innan det blandas i äggsmeten.Ta sist i smöret och chokladen. Rör försiktigt.
    2. Smörj och bröa en liten långpanna ca 22x30 cm. Häll i smeten och ställ in i 200 graders varm ugn i drygt 15 minuter.
    3. Vispa grädden. Mixa mariannekaramellerna och blanda ner det i grädden. Detta ska sedan bredas över kakan när den svalnat.

    Liknande recept

    3
    20 min
    45
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben