Mariannetigerkaka

Nu måste jag på min Ica butik och söka Marianne Crush, det här receptet lät spännande.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 100 g (1,5 dl) Fazer Ögon Marianne Crush
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en 1,8 liters rund form. Vispa det mjuka smöret och sockret poröst. Rör ner äggen ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker rör ner mjölblandningen turvis med gräddfilen. Blanda smeten jämn. Ta hälften av smeten åt sidan i en annan skål och sikta kakaopulvret och blanda i Mariannekrosset. Lägg med en sked hälften av den ljusa degen på botten av kakformen. Tillsätt den mörka degen och sätt till sist resten av den ljusa degen i formen. Stick i degen med en gaffel så att ränderna blandas lite. Grädda i 175grader i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Vänd upp kankan när den har svalnat lite.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben