Mariapasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ofta önskad och återkommande på vårt middagsbord. Döpt rätten efter min 10 åriga kompis som lagade rätten, med min assistans, hemma hos oss till våra 2 familjer (12 personer). Använd gärna skinka eller kalkon utan sega kanter, det blir bäst.

Ingredienser

  • 1 stor purjo med mycket vitt
  • 400 g skinka eller kalkon i strimlor
  • 2 dl creme fraiche, saffran och tomat
  • 2 dl creme fraiche naturell
  • 1 tsk oregano
  • 340 g majskorn på burk
  • Ev salt
  • Olivolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Strimla purjon, fräs och lägg åt sidan. Stek skinkstrimlorna tills de fått lite färg. Blanda ner majsen, låt steka med ett par minuter. Lägg i purjon och all creme fraiche, rör om och låt bli varmt.
    2. Salta vid behov, det beror på skinkan hur mycket eller om det behövs.
    3. Servera med pasta, vi brukar ta tagliatelle eller pastaskruvar.

    Kommentarer (1)

    frokeneva 13 juni 2012

    Bra vardagsmat. Vi gillade den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben