Ofta önskad och återkommande på vårt middagsbord. Döpt rätten efter min 10 åriga kompis som lagade rätten, med min assistans, hemma hos oss till våra 2 familjer (12 personer). Använd gärna skinka eller kalkon utan sega kanter, det blir bäst.
Ingredienser
1 stor purjo med mycket vitt
400 g skinka eller kalkon i strimlor
2 dl creme fraiche, saffran och tomat
2 dl creme fraiche naturell
1 tsk oregano
340 g majskorn på burk
Ev salt
Olivolja till stekning
Instruktioner
- Strimla purjon, fräs och lägg åt sidan. Stek skinkstrimlorna tills de fått lite färg. Blanda ner majsen, låt steka med ett par minuter. Lägg i purjon och all creme fraiche, rör om och låt bli varmt.
- Salta vid behov, det beror på skinkan hur mycket eller om det behövs.
- Servera med pasta, vi brukar ta tagliatelle eller pastaskruvar.
Kommentarer (1)
Bra vardagsmat. Vi gillade den.