MarieJeppssons goda likör/Oboy-bullar

Serverar: 35 portioner

Tid: 2 timmar

Smarrig kletig bullar med en smak av likör

Ingredienser

  • 25 st Mariekex
  • 2-3 msk likör (valfri smak o sort)
  • 2 msk socker
  • 3 msk Oboypulver
  • 2 msk matolja (kan uteslutas)
  • 2 msk müsli
  • 50 gram rumstempererat margarin
  • Instruktioner

    1. Krossa Mariekexen med händerna eller med en brödkavel. Häll likören över kexen. Rör om. Ta nu socker, Oboy, ev.matolja och müslin och blanda. Ta ner margarinet och blanda allt väl med händerna.
    2. Rulla bullar av smeten i en lagom storlek. Ju mindre bullar man gör, ju fler får man. Rulla sen bullarna i strösocker. Ställ in dom i kylen på en tallrik i 1½ timme så blir dom hårdare.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben