marinafile

Serverar: 4 portioner

många älskar den bara

Ingredienser

  • 600 g fläskfile
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 2 msk konjak
  • 1 grönsakstärning
  • ca 3 dl reme fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4-5 tsk fransk ljus senap
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 ask hackad kryddkrasse
  • Tillbehör
  • Kokt ris ellet kokt pressad potatis samt en god sallad till
  • Instruktioner

    1. putsa filen , skär den i skivor. Hacka gräslök,persilja och krassen. Mät upp konjaken och ha tänd stickor i när heten. Hetta pannan och lägg i smör låt det bli väl brynt . Lägg ioch bryn köttet hastigt på högsta värmen stäng fläkten slå på konjaken och tänd på omedelbart. När konjaken har brunnit ut krydda med svart peppar. Tillsätt creme fraiche och koka upp Smula i buljongtärningen och tillsätt den pressade vitlöken . Rör om och smaka av med salt . Låt det puttra högst ett par minuter . Smaka slutligen av rätten mid senapen och de hackade örterna. Runda av med att röra i ca 1 msk kallt smör . Efter som rätten är både lätt gjord och snabblagad, bör den serveras nylagad . Bjud på kokt ris eller pressad potatis.
    2. Lycka till

    Kommentarer (1)

    titusdotter 18 november 2007

    den är super god.man kan inye sluta äta??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben