Marinerad kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

God gryta som jag fått av en vän.

Ingredienser

  • Marinad
  • 2 msk mald ingefära
  • 4 msk chilisås
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • 1 stor hackad gul lök
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 burk lätt cocosmjölk
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en 1 timme, gärna längre. Bryn löken i olja i stor panna eller wok så den blir mjuk, men inte får för mycket färg. Bryn kycklingen. Häll över cocosmjölken, lägg i buljongtärningen och låt koka på svag värme tills kycklingen är klar. Lägg i paprikan och låt koka i ytterligare ca 5 minuter tills den är mjuk. Smaka av såsen med mera kryddor vid behov.
    2. Servera med ris och sallad. Nötter av olika sort och krossad ananas i separata skålar är fint att duka med , tycker jag.
    3. Lycka till och smaklig spis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben