Marknadsmarmelad

Serverar: 60 portioner

Jag är normalt ingen älskare av sötsaker, men marknadsmarmelad kan jag i princip föräta mig på.

Ingredienser

  • Marmeladen
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 dl koncentrat av valfri juice eller nektar
  • 4 ½ dl socker
  • 4 tsk röd melatin för sylt & marmelad
  • ½ dl strösocker
  • Karamellfärg
  • Garnering
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
    2. Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter, och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
    3. Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.
    4. Tips: Gjut dem i choklad- eller pralinformar av silikon.

    Kommentarer (1)

    Martin996 23 december 2013

    Fungerar inte över huvud taget, hittade mycket bättre på andra sidor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben