Marmeladkonfekt

Marmeladkonfekt är vackert godis, kanske mer omtyckt av de vuxna än av barnen. Viktigt är att rulla dem i socker samma dag som de ska ätas!

Ingredienser

  • 2 dl outspädd hallonsaft
  • 2 dl vatten
  • 1 flaska fruktpektin, 180 ml
  • 5 dl strösocker
  • Till garnering
  • 2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp saft och vatten. Blanda pektinet med lite av sockret och rör ner i kastrullen. Koka i någon minut under omrörning.
    2. Tillsätt resten av sockret och koka tills det har löst sig. Skumma
    3. Häll upp massan i en form med höga kanter, 15x25 cm. Låt stå att stelna i några timmar.
    4. Stjälp upp massan försiktigt och skär i bitar. Rulla dem i strösocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben