Klassisk svensk torsk i marockansk tappning. Mycket smak och färg i denna rätt.
Ingredienser
400g torsk- eller hookfilé
100 g majs
100 g haricot verts
1gul lök
1 röd eller gul paprika
1 msk chilisacue
1 msk curry
1 msk tomatpuré
1 tsk olivolja
1 tsk paprikapulver
Salt
Peppar
Instruktioner
- Fräs finhackad gul lök och paprikaklyftor i en kastrull tillsammans med olivolja.
Tillsätt övriga ingridienser utom fiskfilén till kastrullen och låt puttra under lock i 10-15min
Under tiden såsen puttrar delar du fiskfilén i fyra lika stora delar och placerar dem med jämna mellanrum i en ugnssäker form.
Salta samt peppra.
När såsen puttrat en stund häller du den över fisken, ställ sedan in i ugnen i 20-25min. Ifall du har en termometer stick den i fisken, när termometern sedan visar 70C har fisken en perfekt konsistens.
- Servera med couscous, ris eller ugnstekt potatis.
- 135 Kcal/Portion
Kommentarer (0)