Marockotorsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Klassisk svensk torsk i marockansk tappning. Mycket smak och färg i denna rätt.

Ingredienser

  • 400g torsk- eller hookfilé
  • 100 g majs
  • 100 g haricot verts
  • 1gul lök
  • 1 röd eller gul paprika
  • 1 msk chilisacue
  • 1 msk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs finhackad gul lök och paprikaklyftor i en kastrull tillsammans med olivolja. Tillsätt övriga ingridienser utom fiskfilén till kastrullen och låt puttra under lock i 10-15min Under tiden såsen puttrar delar du fiskfilén i fyra lika stora delar och placerar dem med jämna mellanrum i en ugnssäker form. Salta samt peppra. När såsen puttrat en stund häller du den över fisken, ställ sedan in i ugnen i 20-25min. Ifall du har en termometer stick den i fisken, när termometern sedan visar 70C har fisken en perfekt konsistens.
    2. Servera med couscous, ris eller ugnstekt potatis.
    3. 135 Kcal/Portion

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben