Marsalakotletter

Serverar: 4 portioner

Vinet ger god smak.

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • 1 dl vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 paket bacon
  • 11/2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl marsalavin, eller annat sött vin
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Vänd kotletterna i vetemjölet och stek dem ca 4 minuter på varje sida, beroende på tjockleken. Salta och peppra. Lägg över dem i en gryta. Stek bacon och lägg det i grytan.
    2. Vispa ur stekpannan med vattnet och tillsätt fonden och vinet. Låt koka ihop någon minut och häll det sen i grytan. Smaka av med ev mera kryddor och låt puttra några minuter.
    3. Servera med Haricots verts.

    Kommentarer (1)

    Evia 6 januari 2009

    Detta har jag testat. Mycket gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben