marschmallowkaka

Serverar: 4 portioner

Saftig chokladkaka med bitar av marshmallows är verkligen god

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 60 g smält smör
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 125 g marshmallows
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, helst med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter med smör eller olja. Istället för ströbröd kan man ta kokos, det är godare.
    2. Häll mjöl, bakpulver, kakao och bikarbonat i en stor skål. Blanda i strö-, vanilj-, och farinsocker och gör en grop i mitten. Häll ner ägg, smör och mjölk. Rör med träsked tills smeten är slät. Rör ner marshmallows. Om dom är väldigt stora, så klipp dom i mindre bitar.
    3. Häll ner smeten i den iordninggjorda formen och jämna till ytan. Grädda 40-45 minuter eller tills en provnål kommer ut torr när den stuckits ner mitt i kakan. (Jag tycker att kakan skall var lite kladdig). Låt kakan vara kvar i formen 25 minuter innan den stjälps upp att kallna på bakgaller. Pudra ev. med florsocker över kakan innan den serveras.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben