Marshmallowbomb

Serverar: 4 portioner

En maffig dessert med den klassiska amerikanska smakkombinationen Rocky road – choklad, marshmallows och nötter!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 4,5 dl mjölk
  • 50 g mörk choklad
  • 100 g marshmallows
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g hackade valnötskärnor
  • Garnering
  • Flagad och hackad choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop äggen och sockret till en luftig kräm. Sikta över mjölet och kakaopulvret och vänd ner försiktigt.
    2. Hetta upp mjölken i en panna tills den nästan kokar. Vispa ner mjölken, lite i taget, i äggkrämen. Häll över mjölk- och äggblandningen i pannan och sjud under omrörning 2–3 min till en tjock kräm. Häll över krämen i en skål och låt svalna. Täck ytan med plastfolie och låt krämen kallna helt.
    3. Hacka chokladen och skär marshmallowsen i bitar med en vass kniv. Vänd ner crème fraichen i den kalla krämen. Vänd därefter ner chokladen, marshmallowsen och de hackade valnötskärnorna i krämen.
    4. Portionera upp marshmallowkrämen i 4 portionsskålar och kyl desserterna minst 45 min. Garnera marshmallowbomberna med flagad och hackad choklad före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben