Marshmallowkrämkakor

Serverar: 30 portioner

De minsta i familjen brukar älska dessa söta kakor. När du väl har bakat de här bodbitarna kan du vara säker på att få göra det igen, för man vill ha fler ...

Ingredienser

  • 250 g rumstempererat smör
  • 5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 3/4 dl mjölk
  • Fyllning
  • 175 g rumstempererat smör
  • 1½-2 dl florsocker
  • 2½ dl marshmallowfluff
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör om ordentligt. Tillsätt vaniljsocker.
    2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat bunke. Rör ner sockersmeten och mjölken växelvis och lite i taget i mjölblandningen. Låt smeten vila i kylen 30 minuter.
    3. Klicka ut smeten i 60 valnötsstora klickar på bakpappersklädda plåtar, låt det vara cirka 5 cm mellan klickarna.
    4. Grädda kakorna cirka 10 minuter tills kanterna har blivit hårda. Flytta över kakorna till ett galler och låt dem kallna där.
    5. Gör fyllningen: Vispa smör, florsocker, marshmallowfluff och vaniljsocker till en tjock smet.
    6. Klicka ut krämen på hälften av kakorna och lägg sedan på resten av kakorna som lock. Förvara i kylen.

    Kommentarer (1)

    nissestina 16 augusti 2009

    Lät gott,men kan man alltså köpa något som heter marshmallowfluff?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben