Mascarponekyckling

Serverar: 4 portioner

GI.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer utan skinn
  • 1 msk smör
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 2 tunt skivade medelstora lökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad dragon eller 1½ tsk finhackad färsk
  • 3 msk torrt vitt vin (kan uteslutas)
  • 3 msk mascarpone
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform av glas. Hetta upp smöret och oljan i en stekpanna och fräs löken tills den är gyllengul. Tillsätt vitlök och dragon och lägg röran över kycklingfiléerna. Häll vinet i stekpannan och tillsätt mascarpone. Värm i cirka 30 sek tills osten har smält, rör om väl för att smakerna ska blandas och häll såsen över kycklingen. Täck med lock och stek i ugnen i omkring 1 timme. Servera med en fräsch sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben